To af den her slags for 50 kroner - og en hel dag  ved åen - det er blligt.
To af den her slags for 50 kroner - og en hel dag i den herlige natur ved åen - det er bare billigt.

 
  Opdateret 09. juni 2012

Seneste nyt:

Hvis du er under 15 og over 65 år og bor i Fredensborg Kommune, skal du fra 1. juni 2012 ikke længere købe dagkort, eller være medlem af foreningen. Du kan fiske frit. Læs reglerne - når de en gang bliver lagt på Nive Å's Lystfiskerforenings hjemmeside.

Læs mere på tv-fredensborg.dk


Rørende billigt dagkort i Nivå
- 50 kr. for en hel dag
- inkl. 2 hav- eller bækørreder.

Af John Stæhr E-mail    

Nivå Å er et af de bedste og billigste havørredvande på Sjælland. Der er store chancer for at få en stor havørred
på 5 – 6 kg. på krogen - hele året.


Overvejer du at tage på fisketur i en Put & Take sø, så kunne du alternativt overveje at købe et dagkort til Nivå å - the real thing. Der er tilmed penge at spare. Og fangstmulighederne er store.
Husk at genudsætte farvede fisk. Og husk Statens fisketegn.


Fra 16. januar til og med 15. november må du fiske en hel dag i Nivå Å for kun 50 kroner. Det kan ingen Put and Take konkurrere med. Her koster det typisk 150 – 220 kroner pr. dag. Så i Nivå er der nærmest tale om discountpris. Og chancen for at fange en stor havørred eller bækørred er næsten lige så stor som i Put & Take. Og der er ikke noget krav om, at du skal bo i Fredensborg Kommune. Alle kan købe fiskekort til det herlige fiskevand i Nivå dalen.

Nive Å's Lystfiskerforening har pr. 1. juni 2012 fået ny kontrakt vedrørende leje af fiskeretten i Nivå å-systemet. Her fremgår det, at unge under 15, og ældre over 65 ¨år ikke længere skal have dagkort, eller være medlem af foreningen for at fiske i åerne.


Tvivl om fiskeretten i Nivå og Usserød å.

Nive Å's Lysfiskerforenings kontrakt med Fredensborg Kommune udløb ved udgangen af februar 2009. Ikke desto mindre sælger de stadig fiskekort til Nivå å. Jeg har fået aktindsigt, og der findes ikke noget dokument, hvor foreningens fiskeret er forlænget, hverken midlertidigt eller permanent. Der har end ikke være forhandlet om en forlængelse. Og jeg mener ikke, at kommunen med loven i hånden, kan anvende mundtlige tilsagn eller aftaler.
Hvis du føler dig i tvivl om du må fiske i åen, så køb fiskekortet hos Spar-købmanden - eller spørg Fredensborg Kommune om hvad der gælder. Teoretisk set, kunne al fiskeri være forbudt i det tomrum der er opstået. Byrådet har nemlig ikke besluttet, hvilke regler der skal gælde for lystfiskeriet efter februar 2009.
Jeg har ikke selv kunne få et klart svar fra kommunen.

 
  Du kan købe fiskekort hos 7-Eleven Nivå Station til at fiske i Nivå Å, vist med pil på billedet ved gl. strandvej.
Du kan købe fiskekort hos 7-Eleven Nivå Station til at fiske i Nivå Å - åen vist med pil på billedet ved gl. strandvej.
 
 

Når du har købt dagkortet hos 7-Eleven Nivå Station 2990 Nivå , kan du læse reglerne for dit fiskeri og se et kort over åen der beskriver hvor du må fiske. Du har ca 2 kilometer åbred, hvor du må færdes med fiskestangen i den herlige natur i Nivå Ådal. Visse strækninger er særdeles velegnede til fluefiskeri. Det gælder på strækningen fra Nivå Mølle til Kongevejen. Men de bedste fangststeder findes på strækningerne på begge sider af jernbanebroen – eller ved åens udløb i Øresund.

Undersøgelser har vist at der er masser af store havørreder hele året. Allerede sidst i juni kan du krone anstrengelserne med et par flotte havørreder. Eller en af de meget store bækørreder som også gemmer sig i åen. Man kan også købe dagkortet hos Rodes i Humlebæk.

Det er Nive Å's Lystfiskerforening der sælger dagkortene. De har lejet fiskeretten i Nivå å af Fredensborg Kommune for kun 500 kroner om året - ekstremt billigt. Til gengæld koster en helt almindelig byggetilladelse til en villa 27.000 koner i Fredensborg Kommune. Suverænt dyrest i Danmark. Sådan er der så meget.

Den lave pris er måske forståelig. Et større overskud havner ikke i foreningens kasse - men derimod - som der står i Byrådets beslutning: "Overskud ved salg af fiskekort skal gå til fiskepleje, kanaliseret via "Fonden til fiskeophjælpning og ferskvandspleje i Fredensborg kommune", citat slut. Af fiskekortomsætningen går ca. 8 % til fonden på nuværende tidspunkt. 42% går til lystfiskerforeningen. Ved højere dagpris vil fondens andel vokse med hele merprisen. Omkostningerne vil nemlig være de samme.

Fredning i åen fra og med 16. november til og med 15. januar.

Faktabox:

Put & Take i Fredensborg Kommune

Put & Take i Nivå Fiskepark 180 kr. om dagen. Er nu lukket, den bukkede under for konkurrencen.
Der er uenighed i byrådet, om der skal annonceres efter en ny forpagter.

Put & Take Fredensborg Ørredfiskeri 220 kr. om dagen. Dagkort til Nivå å koster kun 20 % (1/5) af hvad man betaler i Fredensborg.

Nive Å's Lystfiskerforening solgte 106 fiskekort til Nivå Å i 2008. Det antal ville have indbragt Nivå Fiskepark 19.080 kroner. Og Fredensborg Ørredfiskeri 23.320 kroner. Lystfiskerforeningen salg indbragte 5.300 koner. Men kun ca. 400 kr. gik til fonden til fiskepleje - et beløb som ville være væsentligt højere ved højere pris, fordi det vil give større overskud til fonden. Købmanden fik halvdelen og resten plejer at gå til spiritus til foreningens julefrokost (ca. kr. 2.250,00). Foreningen har i flere år, uden held, arbejdet på, at få fondens penge indraget i klubkassen.

Medlemmer af Nive Å's Lystfiskerforening skal også købe fiskekortEnhver form for kopiering af denne hjemmeside er ikke tilladt - læs reglerne her ....